Aistitila on koulun varsinainen monitoimitila. Se voi olla pienryhmätila tai iso luokka, olennaista on se, että sinne saadaan luotua suljettu oma ympäristö erilaisia vahvoja aististimulaatioita ja tunnelmia varten.

Aistitilaa näytetään erityisopetuksessa jossa luodaan eri aisteja herättämällä tilanteita jossa käyttäjät voivat tarpeen mukaan aktivoitua, rauhoittua tai rentoutua. Tilaa voidaan käyttää niin oppilaiden tarina-tilana, musiikkipedagogiikan tilana, liikunnan apuna, juhlissa ja tanssissa, henkilökunnan virkistykseen ja myös normaalina oppitilana.

Aisteja aktivoidaan ainakin seuraavilla tavoin: Koko seinän kokoisella kuvalla, täysin säädettävällä värivalaistuksella, lattiaan voidaan projisoida erilaisia pintoja kuten vettä, samoin lattia voi olla pelikenttä joka reagoi liikkeeseen. Tuulikone puhaltaa ja erilaisia savuja voidaan tuoda tilaan. Myös tuoksuja voidaan käyttää tehokkaasti tunnelman luojana. Ääni ja tärähdykset täyttävät tilan jotka voivat aktivoitua vaikka lattialla olevan maton eri kohdista. Erilaisia kosketuspintoja ja roikkuvia valokuituja voi kosketella ja katsella. Kaikki tämä on helppoa hallita yhdestä seinäpanelista.

Mietitään yhdessä tarpeittesi mukainen ratkaisu, ole yhteydessä niin ideoidaan.